Some

Pieksämäen Kokoomus on sosiaalisessa mediassa Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa @kokoomuspmk – tervetuloa seuraamaan toimintaamme!

Kokoomus käynnisti vaalikampanjansa risteillen Itämerellä ⛴️ Pieksämäeltä mukana oli oma kansanedustajaehdokkaamme Satu Naukkarinen (kuvassa Satun kanssa Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo). Risteilemässä oli mukana myös paikallisyhdistyksemme pari jäsentä puolisoineen.

TIEDOTE 19.1.2023: Aluehallitus kuuli katsauksen hyvinvointialueen tiloista ja päätti liittyä Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:hyn

📸 Aluehallitus kokousti Mikkelissä Eloisan P-talossa.

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisalla on kaikista Suomen hyvinvointialueista eniten tiloja... neliömetreissä asukasta kohden. Aluehallitus kuuli ennen kokoustaan katsauksen tiloihin. Varsinainen kokous pidettiin katsauksen jälkeen.

Kaikkiaan Eloisalla on tiloja yhteensä 36 hehtaaria, yhteensä noin 360 rakennuksessa. Määrä vastaa lähes 60 jalkapallokenttää. Jokaista Etelä-Savon asukasta kohden tilaa on noin 2,7 neliömetriä.

− Järkevää on esimerkiksi keskittää palveluja omiin tiloihimme ja vähentää vuokratilojen käyttöä. Hyvinvointialueelle siirtyneiden tilojen kartoituksessa on selvinnyt, että vuokraamme esimerkiksi isoja toimistotiloja. Näihin liittyen olemme jo tekemässä ratkaisuja, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä sanoo.

− Jatkossa tulemme olemaan hyvin tarkkoja kaikkien tilojen kanssa. Mietimme esimerkiksi sitä, voidaanko vuokrien tasoa alentaa nykyisestä. Tahtotilamme on vapauttaa resursseja hyvinvointialueen muihin tarpeisiin, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen toteaa.

Etelä-Savossa tilamäärää selittävät myös alueen erityispiirteet, kuten keskussairaaloiden tilat Mikkelissä ja Savonlinnassa sekä erityishuoltopiirin tilat Pieksämäellä, kuten myös ikärakenteeseen liittyvä tarve palveluasumisen yksiköille.

Hyvinvointialuejohtajan katsauksessaan Seppälä kertoi tilannekatsauksen Eloisan toiminnan käynnistämisestä.

− Pääasiat ja kriittiset järjestelmät toimivat, mutta käynnistymiseen liittyviä uudistuksia on menossa paljon, ja ne myös kuormittavat henkilöstöä huomattavasti. Paljon on keskeneräistä myös monissa järjestelmissä, kuten verkkosivuissa ja laskutuksessa, mikä valitettavasti näkyy myös asiakkaille, Seppälä summasi.

Vakavia vaaratapahtumia hyvinvointialueen aloitukseen liittyen ei ole tapahtunut.

Aluehallitus päätti kokouksessaan myös liittyä Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n. Aiheesta enemmän tiedotteessa 👇👇

Image for shared link
Aluehallitus kuuli katsauksen hyvinvointialueen tiloista ja päätti liittyä Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:hyn

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisalla on kaikista Suomen hyvinvointialueista eniten tiloja neliömetreissä asukasta kohden. Hyvinvointialue hakee...

etelasavonha.fi

Satu Naukkarinen osallistui eilen 16.1.2023 Mikkelin Rauhaa rajalle tilaisuuteen. Mukana tilaisuudessa oli myös Antti Häkkänen, Jukka Kopra ja Oskari Valtola.

Esittelyssä kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas, Satu Naukkarinen.

Olen Kaakkois-Suomen Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas 2023 vaaleissa. Olen 53-vuotias filosofian maisteri. Toimin tällä hetkellä perusopetuksen lehtorina Hiekanpään koulussa, ja asun aviomieheni kanssa Pieksämäellä....

Pieksämäkeläiset ihmiset ovat tulleet minulle tärkeäksi viime vuosina, ja erilaisten järjestöjen, työyhteisön ja hyväntekeväisyystyön kautta tunnen tulleeni osaksi yhteisöä. Olen tällä kaudella LC Pieksämäki Pieksättärien presidentti. Näiden lisäksi minulle on tärkeää yrittäjyys, puhdas luonto ja metsän vastuullinen hoitaminen. Intohimo työhön, pitkäjänteisyys yhteisten asioiden hoidossa ja hyvä koulutus luovat suomalaisen yhteiskunnan perustan.

Haluan edistää hyvän koulutustason säilymistä avaimena yrittäjyyteen ja ihmisten menestykseen yhteisön jäsenenä. Julkisen infran ja tiestön hyvä hoitaminen nousee Suomen pärjäämiselle yhä tärkeämmäksi viimevuosien erilaisten poikkeusolojen vuoksi. Näen tärkeäksi nostaa esille Pieksämäkeä hyvänä asuinkuntana edistääkseni työntekijöiden saatavuutta ja kohdentumista maakuntaan kasvukeskusten sijaan.

Etelä-Savon hyvinvointialueen, Eloisan TIEDOTE 12.1.2023:

Vauhdikas vuodenalku − aluehallitus aloitti tehtävämuutoksiin liittyvät yt-neuvottelut ja päätti mittavasta henkilöstöetupaketista

Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan aluehallitus päätti aloittaa ...tehtävämuutoksiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut. Yhteistoimintamenettelyssä kyse on pääasiassa tehtävämuutoksista, kuten esimerkiksi viran muuttamisesta työsopimussuhteeksi. Aluehallitus päätti myös mittavasta henkilöstöetupaketista Eloisan henkilöstölle.

Vuoden ensimmäisen aluehallituksen kokouksen aluksi puheenjohtaja Heikki Laukkanen toivotti hallituksen jäsenille hyvää ja työntäyteistä alkanutta vuotta.

− Työtä on paljon edessä niin päätöksentekijöillä kuin toimivalla johdolla. Maakunnan sote- ja pelastuspalvelut ovat nyt meidän vastuulla, Laukkanen sanoi.

Puheenjohtaja korosti, että valittu laji ei ole pikamatka, vaan tulee muistuttamaan enemmän maratonia.

− Tämä vaatii päättäväisyyttä, kestävyyttä ja kärsivällisyyttä sekä valitulla reitillä pysymistä. Olemme vajaan vuoden valmistautuneet tähän ja nyt edessä on tiivis kevättalvi. Olemme luvanneet valtuustolle palvelustrategian, investointiohjelman ja tarkistetun talousarvion kevään kuluessa. Se on iso ponnistus.

Laukkanen sanoi, että monia asioita joudutaan ajattelemaan uusiksi, mutta kertoi myös olevansa hyvin luottavainen siihen, että urakasta selvitään.

− Se vaati yhteistyötä ja osaamista meiltä kaikilta. Myö yhessä! Kyllä se tästä!

🟢 Tehtävämuutoksiin liittyvien yhteistoimintaneuvotteluiden käynnistäminen

Aluehallitus päättää käynnistää yhteistoimintaneuvottelut esityslistan mukaisesti. Yt-menettelyn kohteena on tämän hetken arvion mukaan vajaat 300 henkilöä. Suuri osa näistä koskee tehtävämuutoksia, kuten viran muuttamista työsopimussuhteeksi tai työsopimussuhteen muuttamista viraksi. Yhteistoimintamenettely voi myös johtaa irtisanomiseen, jos työntekijä tai viranhaltija ei ota vastaan tarjottua tehtävää tai tarjolla ei ole sopivaa tehtävää.

− Yhtenä tärkeänä syynä yt-neuvotteluiden tarpeeseen on se, että Etelä-Savon hyvinvointialueen hallinto tiivistyy aiempien luovuttavien organisaatioiden tilanteesta ja me pyrimme resursoimaan mahdollisimman paljon palvelutuotantoa. Uskomme, että yt-neuvottelujen kohteena oleville johto-, esimies- ja asiantuntijatehtävien henkilöille löytyykin tehtäviä organisaatiossa avoinna olevista palvelutuotannon tehtävistä, hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälä kertoo.

Etelä-Savon hyvinvointialueen henkilöstömäärä on vuoden 2023 alussa noin 8000 työntekijää.

🟢 Eloisan henkilöstölle tarjottavat etuudet

Aluehallitus hyväksyi valmistellut henkilöstöetuudet käyttöönotettaviksi. Etelä-Savon hyvinvointialueen tavoitteena on olla paras ja joustavin työnantaja.

Hyvinvointialuejohtaja Santeri Seppälän mukaan kilpailu työvoimasta kiristyy koko ajan, jolloin myös henkilöstöetuuksien on oltava hyvällä ja kilpailukykyisellä tasolla.

− Strategiamme mukaisesti haluamme olla paras työpaikka. Uusi henkilöstöetu paketti on yksi askel kohti tätä tavoitetta, Seppälä sanoo.

Eloisan henkilöstöetuuksiksi on muun muassa tulossa 300 euron suuruinen raha käytettäväksi liikuntaan, kulttuuriin tai hyvinvointipalveluihin. Lisäksi Eloisa haluaa tarjota kahvit ja teet henkilöstön yksiköihin ja taukotiloihin, tämän jakelu ja hankinta on parhaillaan selvityksessä. Selvityksessä on myös muun muassa auton käyttöetu osana palkkaa koko henkilöstölle.

Tiedote verkkosivuillamme 👇👇

Image for shared link
Vauhdikas vuodenalku − aluehallitus aloitti tehtävämuutoksiin liittyvät yt-neuvottelut ja päätti mittavasta henkilöstöetupaketista

Etelä-Savon hyvinvointialueen Eloisan aluehallitus päätti aloittaa tehtävämuutoksiin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut....

etelasavonha.fi

Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

Yhdistyksemme otti eilen varaslähdön Itsenäisyyspäivän juhlitaan, kun se juhli 100-vuotista taivaltaan Ysimajoilla runsaslukuisen juhlaväen kanssa.

Juhlapuhujana oli Antti Häkkänen, ja juhlassa palkittiin ansioituneita jäseniä ...vuosien takaa.

TIEDOTE 28.9.2022: Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimi on Eloisa 🌞🙌

Aluevaltuusto kokoontui 28.9.2022 Savonlinnaan strategiatyöpajaan. Työpajan yhteydessä valtuusto linjasi Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimestä ja tulevasta uudesta visuaalisesta ilmeestä.

...Etelä-Savon hyvinvointialue järjesti kesällä henkilöstölle ja alueensa asukkaille lempinimikyselyn. Kyselyyn saatiin vastauksia yli 1200. Huomion arvoista oli, että vain 4 % vastaajista oli sitä mieltä, että hyvinvointialue ei tarvitse lempinimeä virallisen nimen rinnalle. Aluevaltuusto linjasi, että Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimi on Eloisa.

− Kyselyssä lempinimen ottamista käyttöön kannatti 96 % kyselyyn vastanneista. Halusimme kunnioittaa alueemme asukkaiden mielipidettä valitsemalla alueelle lempinimen. Valittu lempinimi kuvastaa aluettamme uudistuvana, energisenä ja raikkaana toimijana, aivan kuten kyselyyn vastanneetkin olivat sen kokeneet, aluevaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen sanoo.

Aluevaltuuston mukaan Eloisa on myös erottuva ja alueelle sopiva nimi, joka sointuu viralliseen Etelä-Savon hyvinvointialue -nimeen. Eloisan koettiin myös luovan oikeanlaista kuvaa koko hyvinvointialueen toiminnasta ja sen asukkaista.

− Mehän olemme eloisia ihmisiä täällä. Nimi kuvastaa hyvin eteläsavolaista luonnetta, aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen summaa.

💛

Koko tiedote on luettavissa täällä ☺️👇

Image for shared link
Etelä-Savon hyvinvointialueen lempinimi on Eloisa - Etelä-Savon hyvinvointialue

Aluevaltuusto kokoontui 28.9.2022 Savonlinnaan strategiatyöpajaan. Työpajan yhteydessä valtuusto linjasi Etelä-Savon hyvinvointialueen...

etela-savo.fi

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina syyskauden ensimmäiseen kokoukseen.
Pyrimme yhteistyöhön, jolla voimme edistää yhteisiä asioita myönteisesti.
Kuvassa kokouksen jälkeen Aki Kontro. Puolueemme toinen jäsen Saara Sirkka puolestaan kuvaajana.

#pieksämäenkokoomus ...#paikallispolitiikka

Pieksämäen Kokoomuksen valtuustoryhmän jäseniä 6.6.22 kokouksen kokoonpanossa kaupunginvaltuuston siirtyessä kesälaitumille. Taustalla vasemmalta oikealle Lassi, Pekka, Heikki, Ari, Aki ja Saara, etualalla valtuustoryhmän puheenjohtaja Ansku. Kiitokset kaikille ketään unohtamatta uuden ...valtuustokauden ensimmäisestä neljänneksestä!

TIEDOTE 25.5.2022: Aluehallitus perusti Etelä-Savon hyvinvointialueelle toimialajohtajien virat

Etelä-Savon hyvinvointialueen toimeenpano etenee. Aluehallitus päätti perustaa toimialajohtajien virat Etelä-Savon hyvinvointialueelle. Aluehallitus määritti myös virkojen ...kelpoisuusvaatimukset sekä päätti viranhaltijoiden valintamenettelystä.

Aluehallitus perusti kokouksessaan 25.5.2022 Etelä-Savon hyvinvointialueelle terveyspalvelujen toimialajohtajan, sosiaalipalvelujen toimialajohtajan, ikääntyneiden palveluiden toimialajohtajan, pelastus- ja turvallisuuspalvelujen toimialajohtajan ja konsernipalvelujen toimialajohtajan virat 1.6.2022 alkaen. Virat täytetään toistaiseksi voimassa olevina.

Kaikkiin vaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus alan johtamisesta ja kehittämisestä. Terveyspalvelujen toimialajohtajan virkaan vaatimuksena on lisäksi lupa toimia lääkärin tehtävissä ja erikoislääkärin pätevyys.

Virkojen perustamisen jälkeen aluehallitus päätti myös virkavalintamenettelystä koskien toimialajohtajien virkojen täyttämistä.
Virat laitetaan avoimeen hakuun.

Aluehallituksen koko tiedote 👇👇

https://etela-savo.fi/aluehallitus-perusti-etela-savon-hyvinvointialueelle-toimialajohtajien-virat/

.