Pieksämäen Kokoomusnaiset ry

Esittely

Pieksämäen Kokoomusnaiset perustettiin 4. helmikuuta 1965 nimellä Pieksämäen Kansalliset Naiset. Yhdistyksen äitinä voidaan pitää lehtori Salli Hukkista. Hän johti puhetta perustamiskokouksessa, jossa poliittisen katsauksen piti kansanedustaja Irma Hamara.

Yhdistyksen tavoitteena on alusta asti ollut naisten yhteiskunnallinen aktivointi, heidän saamisensa poliittisten päättäjien joukkoon, tasa-arvon edistäminen ja naisten hyvinvoinnin lisääminen. Vuoden 2008 kunnallisvaaleissa Kokoomusnaisten menestys toi monia tärkeitä luottamushenkilöpaikkoja. Yhdistyksemme jäsen, Jaana Leskinen, oli Kokoomuksen ylivoimainen ääniharava 249 äänellä.

Yhdistyksen jäsenmäärä on parina viime vuonna kasvanut ilahduttavasti. Kun 40-vuotisjuhlien aikaan keväällä 2004 jäseniä oli 24, on vuoden 2009 lokakuun lopussa kirjoilla 38. Jäsenistön ikäjakauma on laaja, vanhimmat ovat yli 80-vuotiaita, nuorimmat alle 30. Suuri rikkaus on yhdistyksen ”vanhat ja viisaat”, joilta olemme paljon vuosien varrella oppineet. Syksyn 2009 iso ilonaihe on, että on saatu uusia, nuoria jäseniä, jotka ovat aidosti innostuneita ja valmiina ottamaan haasteita vastaan.

Yhdistyksen kunniajäsen on terveydenhuoltoneuvos Eila Hulkkonen. Hän liittyi nuorena sairaanhoito-oppilaana Porin Kansallisiin Nuoriin 15.6.1946. Siitä alkanut Kokoomuksen jäsenyys on jatkunut yhtämittaisena yli 63 vuotta.

Poliittisen vaikuttamisen lisäksi

  • piristämme vanhuksia ohjelmallisilla vierailuilla. On järjestetty ystävänpäivänä nuorten tanssiesitys Koivurannan palvelutalossa, pidetty toivotalkoot lettukestien merkeissä Palvelutalo Abelissa ja ulkoilutettu Päivölä-kodin asukkaita
  • tuemme stipendein opiskelijoita
  • tutustumme lähiympäristöön ja paikalliseen yrityselämään
  • teemme kyläretkiä ”Kokoomus kuuntelee” -teemalla. Syksyn 2008 retki suuntautui Kotamäkeen ja lokakuussa 2009 tehtiin löytöretki Jäppilään. Kyläretket ovat olleet unohtumaton elämys.
  • keräämme eri tavoin varoja toimintaamme. Varainhankinnan selkärankana ovat olleet keväästä 1996 alkaen järjestetyt Hevosvoimatalkoot
  • tulemme ystäviksi, kun toimimme yhteisten päämäärien hyväksi. Huolehdimme toinen toisistamme.

Naisten aseman parantamisessa riittää vielä paljon tehtävää Pieksämäen kaupungissa. Vuonna 2008 valitun valtuuston kahdeksasta kokoomusjäsenestä on vain kaksi naista, mikä on paljon alle valtakunnallisen keskiarvon. Nyt tarvitaan porvarillisesti ajattelevien naisten aktivoitumista. Sen voi aloittaa liittymällä Pieksämäen Kokoomusnaisiin. Tervetuloa iloiseen joukkoomme!