Kokoomuksen valtuustoryhmältä kaksi aloitetta

Tiistain 14.9.2010 kaupunginvaltuuston kokouksessa Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti kaksi valtuustoaloitetta, joiden taakse asettuivat kaikki paikalla olleet seitsemän valtuutettua ja yksi varavaltuutettu.

Seppo Haaviston laatimassa aloitteessa esitettiin Savontielle etuajo-oikeutta ja nykyisten tasa-arvoisten risteysten poistamista. Kenttäkadun ja Savontien risteystä ehdotettiin korotettavaksi ns. Joutsan mallin mukaisesti, koska sen läheisyydessä on pienten lasten Hermanni ja Meriluodon yläkoulu. Savontien ja Huvilakdun risteykseen puolestaan toivottiin lisää tilaa kääntyville isoille ajoneuvoille. Lopuksi vielä haastettiin kaikki valtuutetut näyttämään esimerkkiä hyvässä liikennekäyttäytymisessä ja jalankulijoiden huomioimisessa suojateillä.

Heikki Skytän laatimassa valtuustoryhmän yhteisessä aloitteessa puolestaan esitettiin vapaiden tietokoneohjelmistojen käytön lisäämistä Pieksämäen kaupungin tietokoneissa ja erityisesti kouluissa. Käytännössä tämä tarkottaisi lisenssimaksullisten Windows -käyttöjärjestelmien ja Microsoft Office -toimistosovelluspakettien korvaamista ilmaisilla Linux-käyttöjärjestelmillä ja OpenOffice-toimistosovelluksilla. Tästä on myönteisiä kokemuksia jo useasta eri kunnasta.