Luottamushenkilövalinnat 2013-2016

Tällä hetkellä tilanne näyttäisi olevan se, että hallitus- ja lautakuntapaikkojen jaosta on syntynyt kompromissi, jonka kaikki puolueet hyväksyvät – joskaan sopimusta ei ainakaan vielä ole allekirjoitettu. Ainoa asia, josta sopuun ei ole päästy on kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja, joka on jätetty Kokoomuksen ja Perussuomalaisten ratkaistavaksi. Varsinaista neuvottelua asiasta ei kuitenkaan ole käyty alkua pidemmälle, koska kumpikin puolueista katsoo paikan kuuluvan itselleen.

Tällä hetkellä Kokoomukselle olisi tulossa puheenjohtajuudet vain kahteen lautakuntaan, tekniseen- ja tarkastuslautakuntaan. Ainoat varapuheenjohtajuudet meille olisivat hallituksen ja valtuuston II varapuheenjohtajien paikat. Kaksi jäsentä saisimme kaupunginhallitukseen, tekniseen-, perusturva-, koulutus- ja rakennuslautakuntaan ja yhden jäsenen tarkastus-, keskusvaali- ja vapaa-aikalautakuntaan sekä valtuuston suhteellisten vaalien lautakuntaan. Pieksämäen Veden johtokunnassa Kokoomuksella ei olisi aiemmasta poiketen lainkaan paikkaa.

Kokoomuksen valtuustoryhmä päätti esittää tiistain 15.1.2013 kokouksessaan kaupunginhallituksen jäseniksi Jaana Leskistä ja Mikko Laaksoa eli kumpikin jatkaisi edellisen valtuustokauden tehtävässään. Jaana Leskinen toimisi myös kaupunginhallituksen II varapuheenjohtajana. Heidän heinkilökohtaiset varajäsenensä olisivat Pekka Lipsanen ja Marja-Liisa Kähkönen.

Valtuuston II varapuheenjohtajaksi Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää Heikki Skyttää.

Kokoomukselle kaavailtuihin lautakuntien puheenjohtajuuksiin valtuustoryhmä päätti esittää tarkastuslautakunnan puheenjohtajan paikalle Mauri Heinosta, joka on tehtävää hoitanut edelliselläkin valtuustokaudella ja teknisen lautakunnan puheenjohtajaksi Pekka Lipsasta, joka nousi syksyn vaaleissa ensimmäiselle kaudelleen kaupunginvaltuustoon.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajaksi valittiin Mauri Heinonen, valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi Jaana Leskinen ja valtuustoryhmän sihteeriksi Heikki Skyttä.

Muut lautakuntavalinnat valtuustoryhmä teki seuraavasti: Tekninen lautakunta, varsinaiset jäsenet Mari Blommendahl ja Pekka Lipsanen (pj), varalla Eija Jäppinen ja Pekka Lohi. Perusturvalautakunta, varsinaiset jäsenet Seija Hietakangas ja Pekka Seppä, varalla Mari Blommendahl ja Kim Silander. Koulutuslautakunta, varsinaiset jäsenet Marja-Liisa Kähkönen ja Seppo Haavisto, varalla Mirja Kääriäinen ja Timo Taavitsainen. Rakennuslautakunta, varsinaiset jäsenet Johanna Tolonen ja Tero Tujunen, varalla Marika Nykänen ja Tero Suhonen. Vapaa-aika lautakunta, varsinainen jäsen Maria Hietanen-Norris, varalla Kaarina Puikkonen. Tarkastuslautakunta, varsinainen jäsen Mauri Heinonen (pj), varalla Kalevi Karjalainen. Keskusvaalilautakunta, varsinainen jäsen Sirpa Heiskanen, varalla Esko Karjalainen.