Kokoomus kasvatti eniten suosiotaan Pieksämäen ehdokasasettelussa!

Kesän 2021 kuntavaalien ehdokasasettelu päättyi tiistaina 4.5. ja Pieksämäellä ehdokasasettelun kärkeen kiri perinteisesti ehdokasmäärien kolmossijaa hallinnut kokoomus.

Pieksämäellä asetettiin ehdokkaita yhteensä 129 kappaletta, joka oli hienoisesti enemmän kuin edellisissä kevään 2017 kuntavaaleissa. Koko kunnan ehdokasmäärän kasvu oli kokoomuksen ansiota, sillä se kasvatti suhteellisesti eniten ehdokasmääräänsä (+14 ehdokasta verrattuna 2017, yhteensä 33).

Toiseksi parhaiten ehdokasmäärää onnistui lisäämään perussuomalaiset (+6 ehdokasta verrattuna 2017, yhteensä 20) ja myös keskusta sai riveihinsä kaksi ehdokasta enemmän kuin edellisissä vaaleissa (yhteensä 30). Muiden puolueiden ehdokasmäärät jäivät jonkin verran aiempaa pienemmiksi ja eniten ehdokkaita menetti SDP (-9 ehdokasta verrattuna 2017, yhteensä 15)

Kun suhteutetaan puolueiden ehdokkaiden lukumäärä kaikkien ehdokkaiden lukumäärään, on kokoomuksen kasvu suorastaan huikea!

”Ehdokkaita ei ollut kovin vaikea saada, sen huomaa jo siitäkin, että saimme ehdokkaita reilusti enemmän kuin viimeksi! Ehdokkaissamme on sekä kokemuksen antamaa viisautta että nuorempien tuomaa energiaa!” toteaa ehdokashankintaa vetänyt kokoomuksen vaalipäällikkö Pekka Seppä.

Pieksämäen Kokoomuksen puheenjohtaja Mira Ilmoniemi haluaa kiittää vaalipäällikköä, ja koko tiimiä huikeasta ehdokasmäärästä. Ja tietysti ehdokkaita, jotka asettuivat ehdolle meidän listalle: ”Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä koko porukasta!”

Aiemmin julkaistujen ehdokkaiden joukko täydentyi vaalien siirrosta johtuneen jatkoajan puitteissa vielä kahdella ehdokkaalla kun sekä Saara Sirkka että Otto Utriainen liittyivät ehdokkaidemme monipuoliseen joukkoon.